Second Logo
Hámori SzabolcsHámori Szabolcs

Magyar Állami Operaház Gyermekkórusában énekelt 1988 és 1990 között. 1997-től 2000-ig a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában szólóének és zeneszerzés szakon, 2000-től 2004-ig a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában magánének szakon tanult.

2003-2004-ben a Magyar Állami Operaház Operastúdiójának tagja volt, Ionel Pantea tanítványaként. 2003-ban részt vett Hamari Júlia operaházi mesterkurzusán. Repertoárja elsősorban Mozart- és Donizetti-operák basszus szerepeiből áll, de énekelt például Puccini A Nyugat lánya című operájában is a 2002-es Miskolci Operafesztiválon.

2005 óta számos oratórium-előadáson lép fel – többek között a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián. Hámori Szabolcs a Mahagonny Alaszkafarkas Joe szerepben debütált az Operaházban, 2009-ben. 

 Lakner - Bognár AndrásLakner - Bognár András

Lakner- Bognár András Szombathelyen született 1987-ben. Zenei tanulmányait Sabján Edit karvezető és orgonista kezei alatt kezdte, emellett párhuzamosan rendszeres szolgálatot teljesített Jákon a templomi énekkarban. A gimnáziummal egy időben kántorképzőt végzett, ezt követően a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Ének- Zenetanár -Egyházzene szakán Virágh András orgonaművész növendékeként 2009-ben szerzett diplomát. Ezután felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia orgona- előadóművész szakára, ahol Prof. Wolfgang Capek növendékeként 2017-ben kitüntetéses diplomát szerzett. 2016 májusától dr. Veres András püspök megbízásából a Szombathelyi Székesegyház karnagya és a szombathelyi Egyházmegye Zeneigazgatója, 2017-től a Székesegyház orgonista tisztségét is betölti. Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban, Svájcban, Olaszországban lépett már fel szólistaként, rendszeresen kísér kórusokat, szólistákat, közreműködője zenekari hangversenyeknek. Rendszeresen vesz részt nyári mesterkurzusokon többek között Spányi Miklós, Ludger Lohmann, Michael Radulescu kurzusain, illetve nemzetközi orgonaversenyeken. 2017 őszétől a nagy sikerű Martinus Exclusive koncertsorozat társszervezője.
Seregély KrisztinaSeregély Krisztina

Seregély Krisztina 1984. július 27-én született Szombathelyen. Iskoláit Szombathelyen végezte, előbb a Paragvári Utcai Általános Iskola ének-zene tagozatán, majd a Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium zongora és magánének szakán. Ezt követően a Grazi Zeneművészeti Egyetem (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz) magánének és magánénektanár szakos hallgatója lett és 2013-ban diplomázott. Ezután felvételt nyert a győri Széchenyi István Egyetem – Varga Tibor Zeneművészeti Intézet zongoratanár szakára, ahol 2015-ben lediplomázott. Jelenleg a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola és AMI zongoratanáraként, és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium énektanáraként dolgozik. A tanítás mellett fellépéseket is vállal: elsősorban Magyarországon és Ausztriában énekel koncerteken.
Simon KrisztinaSimon Krisztina

Énektanulmányait az orosházi Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte. 1991-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriumában tanult. 1995-ben sikeres felvételit tett a Liszt Ferenc Zeneakadémia ének szakára, majd jelentkezett opera szakra, ahol Pászthy Júlia, Medveczky Ádám, Oberfrank Géza tanította.

1999-ben Artisjus-díjat kapott kortárs magyar zeneművek bemutatásáért. A Magyar Állami Operaházban 1999-ben zeneakadémistaként debütált.

2000-ben szerezte meg operaénekesi, énekművész és művésztanári diplomáját. 2000-2002 között háromszor nyerte el a Fischer Annie-ösztöndíjat.

2003-2008 között a Szegedi Nemzeti Színház magánénekese volt.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál Mozart-maraton produkciójában Cherubino szerepét énekelte.

Vendégszerepelt az egri Gárdonyi Géza Színházban, a Pécsi, a Győri és a Miskolci Nemzeti Színházban.

Eddig énekelt szerepei többek között:

 • Hamupipőke, Tisbe (Hamupipőke),
 • Rosina (A sevillai borbély),
 • Cherubino (Figaro házassága),
 • Preziosilla (A végzet hatalma),
 • Meg Page (Falstaff),
 • Wellgunde (A Rajna kincse)
 • Rossweisse, Grimgerde (A walkür),
 • 2. Dáma (A varázsfuvola),
 • Zerlina (Don Giovanni),
 • Suzuki (Pillangókisasszony),
 • Gianetta (Szerelmi bájital),
 • Bersi (Andrea Chénier).

Rendszeresen fellép a Budapesti Wagner-Napok előadásain, valamint hangversenyeken itthon és külföldö​n.
Tomena ÁkosTomena Ákos

1987-ben született Szombathelyen. Zenész családban nőtt fel (édesapja szintén trombitaművész).

A zene közelsége, élményének mindennapi átélése hamar magához vonzotta.

Komolyzenei tanulmányait Szombathelyen és Győrben végezte.

Aktív előadóként rendszeresen lép fel Magyarországon és külföldön egyaránt, komoly és könnyűzenei formációkkal, vagy akár szólóban is.

Legszívesebb az orgonával közösen megtartott koncerteket részesíti előnyben, széles spektrumból válogatva műveket.
Savaria QuartetSavaria Quartet

Tagjai:

Illés Klaudia-1.hegedű

Farkas Dóra-2.hegedű

Bozsodi Rita-brácsa

Pákolitz Andrea-cselló

 

A vonósnégyes tagjai mindannyian a Savaria Szimfónikus Zenekar (Szombathely-Magyarország) művészei. Pályájuk során zenei sokszínűségüket az ország minden pontjáról hozták magukkal. Egyéni és közös utakon bejárták a világ sok országát Olaszországtól-Koreáig. Számukra az együtt muzsikálás minden esetben örömzene, jókedv, kellemes együttlét a hangok világának összefonódása jegyében. Feltétel nélküli elhivatottságuknak érzik ennek közvetítését közönségük felé.

 

Repertoárjuk széles skáláján szerepelnek barokk zeneszerzők műveitől a romantikus gyöngyszemekig (J.S.Bach, G.F.Händel, A.Corelli, T.Albinoni, W.A.Mozart, J.Haydn, L.Boccherini, F.Schubert, J.Strauss, P.I.Csajkovszkij, A.Dvorak), és természetesen a méltán elismert magyar zeneszerzők művei a 17. századtól a 20. századig.(Farkas Ferenc,Rózsavölgyi Márk,Bartók Béla,Weiner Leó) Ugyanakkor az együttes szívesen invitálja közönségét a filmek világába pl. az Oscar díjas amerikai zeneszerző: Henry Mancini műveivel. Az eleganciát, és életvidámságot képviselő Scott Joplin ragtime-jai valamint a szenvedélyes tangóktól fűtött opusok is a quartet kedvencei közé tartoznak. Zenei téren egyéni kéréseket(művek tekintetében) is örömmel fogadják az együttes tagjai.